sobota 24. ledna 2009

Chrám Senzódži

Tokijská čtvrť Asakusa sice podle plánu metra leží už docela na okraji, ale přesto do ní každý sen míří množství turistů. Zároveň je to jedno z mála míst v Tokiu, kde se můžete setkat s větší koncentrací turistů (bělochů a černochů, Číňana v Japonsku poznáte na pohled asi jen stěží).

Důvodem je velký chrám Sensódži, podle toho, že se to tam v okolí jen hemží „háknkrajcama“, tak zjevně buddhistický. Jeho velikost a pravděpodobně i význam jasně naznačuje i velikost červených „lampiónů“ ve vstupních branách, takže to nějaká lokální kaplička asi fakt nebude.









Z mého přízemního nekulturního pohledu je ale zajímavé i to, že na jedné straně je hned za bránou naprosto typická tokijská rušná ulice a na straně druhé neméně rušná tržnice. Za normálních okolností silně zvažuji jakoukoliv návštěvu jakéhokoliv obchodu, byť by to mělo znamenat zůstat až do rána hlady, ale v Japonsku je to něco úplně jiného. Tam naopak prolézám kdejaký krámek s jejich místními cetkami, k čemuž je Asakusa naprosto ideální.


Sortiment je sice značně zaměřen právě na turisty, ale věřte, že s prázdnou rukou odtamtud neodejdete. Co třeba ubrus s plánem tokijského metra? Nebo bohatě zdobené jídelní nebo šátky nebo trička nebo ... prostě člověk by se tady ucetkoval. A chybět pochopitelně nemohou ani tuny přívěšků.











A pokud vás přece jen nic neosloví, tak zkuste aspoň čerstvě připravené chaluhové sušenky. Aspoň zjistíte, jak vypadá to, co si už nikdy nemáte dávat :-).

Pozn.: Fotky opět by Ondra Zach

Žádné komentáře:

Okomentovat