neděle 7. června 2009

Go, Roger, Go!!!

Jen málokdy má člověk radost, když mu nějaký jeho dřívější tip nevyjde. Ale občas to tak je. Takže když jsem kdysi tady doufal, ale příliš tomu nevěřil, že by Roger Federer mohl vyhrát letošní French Open, tak jsem si vůbec nepřipouštěl, že by se tak mohlo stát.


Ale stalo se a je tomu jedině dobře. Roger se tak totiž definitivně zařadil do síně slávy světového tenisu. Jednak totiž jako šestý v historii získal titul na všech čtyřech grandslamových turnajích a jednak vyrovnal rekord Peta Samprase v počtu čtrnácti získaných grandslamových titulů.


Na nadcházejícím Wimbledonu tak pravděpodobně bude v ukrutné pohodě a bude mít velkou šanci Samprasův rekord překonat. Zvláště když jsem někde zaslechl, že jeho největší konkurent se vedle následujícího turnaje odhlásí/odhlásil i právě z Wimbledonu.


A pokud to tam Rogerovi nevyjde, tak se nic neděje, pořád ho letos ještě čeká jeho oblíbené US Open, kde vyhrál čtyřikrát po sobě. Jeho Američané mu rozumějí.


A kdyby to náhodou nevyšlo ani tak, tak na to má pořád ještě dobré dvě, tři sezóny, aby nějaký ten rekordní Grand Slam nějak uklepal. Takže Go, Roger, Go!!!

Foto: idnes.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat