sobota 14. března 2009

Ne, my Japonci se takovým věcem nesmějeme

V nedávném příspěvku jsem tady dával odkaz na můj článek o Japonsku na idnesáckém Cestování. V něm se mimo jiné nachází i boxík, v němž je popsána přímá zkušenost s japonským přístupem k humoru. A jelikož včera nastal typický pátek, kdy není v práci co dělat (no dobře, hlavně se teda nechtělo), tak jsme sjížděli všemožné japonské show.


Na YouTube se jich dají najít neskutečné hromady, takže si tady nedělám nárok na nějaký reprezentativní výběr, ale jako obrázek o tom, čím se Japonci rádi baví, to poslouží bezpochyby velmi dobře.


Zajímavé ale je, že ačkoliv je japonský humor od toho našeho značně odlišný, tak já osobně se při těchto videích bavím velice dobře. Zjevně platí po celém světě, že největší legrace je, když někdo upadne. Naproti tomu, s Cimrmany bychom v JP asi příliš dojem neudělali.


Nuže, nezbývá již nic jiného, než popřát příjemný kulturní zážitek.


Tak do této show by mě nedostali ani párem volů:





A pokračování:





Na západě asi nejznámější japonskou show je Silent Library. Ten černoch je v JP velmi populární holandský zápasník K1 Ernesto Hoost, zvaný Mr. Perfect.





A další zápasník K1. Tentokráte Korejec Hong Man Choi. Poznáte ho podle toho, že je asi o pět hlav vyšší než kdokoliv jiný v tomto videu.





A sem by mě nedostali už vůbec:





Zato sem bych sem přihlásil bez váhání, zcela dobrovolně a klidně bych byl schopen i nějakého toho menšího úplatečku, abych se v pořadníku posunul co nejvýš. Tu druhou část bych nějak přetrpěl, ale ta první - no nekupte to!!! :-)



4 komentáře:

  1. Posledni soutez je ovsem vrcholne neprakticky podnik. Holky maji prilis bujne tvary.

    Kazdopadne musim uznat, ze na te tve posedlosti japonskymi divkami neco je. Tuhle jsem u nas v zatuchle hanacke menze narazil na jednu, co jako by vypadla z klipu kapely C-ute. Nechybel ani usmev od ucha k uchu a gesta kralika duracell na speedu. O to vetsi to byl sok, kdyz spustila plynou cestinou s Ostravskym prizvukem :) Kouzelna podivana.

    OdpovědětVymazat
  2. tu chci !!!!! ... okamzite ji odlifrovat do praglu s tim ze jeden strejda by si s ni rad popovidal o jeji domovine, zivote, vesmiru a vubec .. :-) ...

    a posedlost je podle me silny slovo ... holt kazdej mame naky zaliby a konicky :-D ...

    a u te posledni souteze pochopitelne nejde o zadnou prakticnost alebrz o o to se preplazit a hlavne pak si poradne OSAHAT hraci plochu ze ... :-D ... pravda, leckdy se muze stat ze v takoveto situaci se chudak soutezici muze pri plazeni po brise vlivem prirodnich procesu jistym zpusobem zaseknout ... ale to uz je holt otazkou predsoutezni pripravy a o tom, jak si to kuci vyrikaj v kabine .. :-) ..

    OdpovědětVymazat
  3. A taky to srdicko. Srdicko je dulezity :)

    OdpovědětVymazat
  4. podle me je teda dulezitejsi spis to stesticko :-) ... srdicko mam nejradsi dyz ho ukazujou dlanema trave jp holcicky .. :-) ...

    OdpovědětVymazat